joi, 17 octombrie 2013

Reteta in imagini: Muffin with love (reteta rapida)

A venit si randul unei postari din categoria "Reteta in imagini" doar ca aceasta reteta nu prea e in imagini. Nu m-am gandit initial sa pozez fiecare etapa, dar am fost foarte multumita de rezultatul final si am vrut sa impartasesc cu voi reteta.

Astazi avem briose:D




Avem nevoie de:

3 oua intregi
un pahar de 150 ml cu zahar
1 plic de zahar vanilat
1/2 plic de praf de copt
1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui(folosim acelasi pahar )
1+1/2 pahar de faina


Pasul 1:
Batem foarte bine ouale cu zaharul tos si cu cel vanilat, cu mixerul.

Pasul 2:
Adaugam treptat uleiul in compozitie, batand incontinuu.

Pasul 3:
Incorporam faina in compozitie batand tot cu mixerul.


Pasul 4:
Adaugam si praful de copt.

Se preincalzeste cuptorul. Eu l-am pornit la maxim cam 5 min.
Se umplu hartiile pentru briose sau formele din silicon in proportie de 80%  cu compozitie si se dau la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Se verifica cu scobitoarea daca sunt facute.

Asta este reteta de baza. pornind de la amestecul de mai sus voi puteti pune in ele orice esenta, colorant alimentar, si altele precum bucatele de ciocolata, cocos, fructe uscate etc.

Eu am ales sa folosesc esenta de visine si colorant alimentar pudra rosu. Iar glazura este ciocolata de menaj alba topita si intinsa cu cutitul pe briosa si am aplicat deasupra bilute sau inimioare cat ciocolata mai era calduta.

Esenta, colorantul si bilutele/inimioarele le-am cumparat de pe siteul http://www.pastaidevanilie.ro/index, pentru ca nu stiam de unde din oras sa cumpar colorant alimentar pudra.

Iar acestea sunt briosele mele:D



Sunt foarte pufoase si gustoase:D

Hugs & kisses,

4 comentarii:

  1. Eu ma feresc de coloranti in general, dar nu pot sa nu spun cat de mult imi plac ale tale, cu siguranta delicioase!!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow wow ce bine arata!Inimioarele ma dau pe spate!Nu as folosi coloranti insa cred ca au fost foarte gustoase si cred ca o sa pregatesc si eu o portie de briose cat de curand! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt delicioase:D. Daca nu vrei sa folosesti colorant poti pune cacao pentru a inchide culoarea compozitiei:) sa fie in contrast cu ciocolata alba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inimioarele mi-au facut si mie cu ochiul pe siteul respectiv . Si ele au fost motivul pentru care am incercat aceste briose:)). Abia astept sa vad si eu briosele tale:D

    RăspundețiȘtergere