miercuri, 25 iulie 2012

Ceaiul - cea mai sanatoasa bautura




Deorarece mie nu imi placea deloc sa beau ceai(se intampla sa beau cam 5 cani de ceai pe an), si tot am auzit in stanga si in dreapta ca e bine sa bei ceai, si am ami si vazut atatea persoane care consuma mult ceai, m-am hotarat sa ma informez mai bine in aceasta privinta, iar dupa cele aflate m-am hotarat sa imi schimb obiceiul. Acum beau cam 2-3 cani de ceai pe zi. Adevarul este ca nu imi place inca, dar macar m-am obijnuit cu ideea:)

Dupa efectuarea studiilor de-a lungul multor ani s-a ajuns la concluzia ca ceaiul este foarte benefic pentru organism.
Ceaiul, consumat zilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident cardiovascular, potrivit studiilor realizate de Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relatează Mediafax.
Pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai. "Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante", a spus Gibbons.
Dupa cum stiti exista mai multe tipuri de ceai: ceai verde, ceai alb, ceai negru, ceai rosu etc
Dar cu siguranta nu stiati ca ceaiul se poate bea cu un strop de lapte si este chiar mai benefic in aceasta combinatie deoarece antioxidantii ajung astfel mai repede in organism.! Dar, ATENTIE, beneficiile ceaiului se pierd daca este indulcit cu zahar! De accea eu chiar incerc sa beau ceaiul fara zahar, chiar si fara indulcitori, iar pentru inceput consum ceaiuri cu un gust mai ok, important e sa nu fie amar, ca daca e amar nu pot deloc sa il beau.

Ceaiul verde -> ajuta sistemul digestiv.Stimulează contracţiile intestinale, ajută şi la slăbit şi încetineşte asimilarea grăsimilor rele pentru organism cu 30%.

                taninul şi cofeina din ceaiul verde îmbunătăţesc funcţiile congnitive.
               organismul arde grasimile cu o mai mare usurinta in cazul in care ceaiul verde este inclus in regimul alimentar.
               Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Acesta contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta.
               poate inlocui cafeaua(am o colega care este deacord cu acest aspect, ea fiind bautoare de cafea, eu nu sunt)
               reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral.
               Frunzele de ceai verde contin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajuta in lupta organismului cu celulele canceroase fara a influenta in mod negativ tesuturile invecinate
               Ceaiul de menta este bun pentru digestie.
               Ceaiul de ghimbir este bun pentru greturi. este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi pentru faptul că stimulează circulaţia
     

Ceaiul negru -> fără lapte reduce riscul de atac de cord.
                        cinci căni de ceai negru pe zi reduc nivelul colesterolului rău cu 11%
                        îmbunătăţeşte capacităţile de concentrare
                        persoanele care consumă cinci căni de ceai negru pe zi au un sistem imunitar mai bun
                        reduce tensiunea cu doua pana la trei unitati, potrivit Femme Actuelle.
                       ajuta in lupta organismului cu diabetul
                     
Ceaiul alb ->"Considerat una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume ceaiul alb este obtinut din mugurii sau frunzele tinere ale plantei Camelia Sinenis. Este tipul de ceai la care frunzele sunt procesate cel mai putin, astfel ca gustul aduce cel mai mult cu cel al frunzelor crude. Totusi mugurii sau frunzele sunt supuse tratamentului cu aburi pentru a se preveni oxidarea iar apoi sunt uscate rapid Acest tip de ceai se produce in cantitati mai mici decat alte varietati si este de obicei mai scump Este considerat o delicatesa, o bautura a aristocratilor. Infuzia rezultata este deschisa la culoare, de obicei galben-auriu", a afirmat Angela Beju, terapeut naturist.
                  are efect antimicrobian
                  previne cancerul
                  scade colesterolul si intareste inima
                  intareste oasele
                 antiviral si antibacterial
                 dinti si gingii sanatoase
                protejeaza si infrumuseteaza pielea
                reduce stresu si ofera un plus de energie

Atentie! Nu e indicat daca ai deficit de fier!

Ceaiul rosu -> sau planta rooibos este adesea prescris in cazurile de tensiune, insuficienta hepatica ori depresie. Planta poate fi utilizata chiar si de persoanele cu pietre la rinichi, deoarece nu contine acid oxalic.
                    fortifica sistemul imunitar si miscroreaza riscurile de atacuri vasculare cerebrale ori bolile cerebrale;
                     Inhiba dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucala, bacterii asociate si cu formarea placii. Acesta este o excelenta sursa de fluoride;
                     nu contine coloranti, aditivi sau conservanti. Acesta este pur, natural si fara cofeina;O ceasca de ceai inainte de culcare, ofera un somn linistitor;
                       Indeparteaza greata, constipatia si arsurile la stomac.



Sper ca pentru inceput va sunt utile aceste informatii si promit ca am sa revin cu informatii mai detaliate despre fiecare ceai din plante.
O zi buna va doresc>:D<

Un comentariu:

  1. Astept sa descoper noi tipuri de ceai prin tine! :p Eu sunt o mare consumatoare de ceai si gasesc foarte interesant acest articol..multumim:*

    RăspundețiȘtergere