vineri, 27 aprilie 2012

lectia 6: Corectorul

Astazi vorbim despre corector:)

CORECTORUL poate fi in mai multe variante si texturi. Se utilizeaza diferite texturi in functie de zona cu problema. De exemplu, corectorul folosit la acoperirea zonei de sub ochi trebuie sa fie cremos si umed, pe cand corectorul destinat acoperirii eruptiilor pielii sau a capilalelor distruse trebuie sa fie mult mai uscat ca sa adere mai bine si sa reziste mai mult timp.

Batonul corector cremos confera acoperire completa, dar nu este totdeauna usor de integrat in machiaj. Este folosit in primul rand, la ascunderea celor mai vizibile eruptii sau decolorari ale pielii. Poate fi folosit la mascarea cearcanelor, dar asigura-te ca este destul de cremos pentru a fi integrat in machiaj si pentru a nu accentua ridurile fine. Cea mai fina piele se gaseste sub ochi, deci un corector nepotrivit va scoate in evidenta cearcanele.

Corectorul la cutiuta acopera la fel de bine ca batonul, insa a re o compozitie mult mai cremoasa si nu este la fel de dens. Este mult mai bun pentru zona de sub ochi. Este varianta cel mai des folosita de catre profesionisti, datorita puterii sale de acoperire. Desi cel mai adesea se gaseste in varianta cremoasa, exista si varianta mai uscata, nongrasa -folosita la acoperirea zonelor decolorate ale pielii.

Tubul are o textura mult mai cremoasa, cu risc minim de a se aduna in riduri. Ideal pentru tenul matur. Acesta se gaseste si in foarte multe variante. Acopera bine si poate fi amestecat cu o crema sau un fond de ten pentru a crea un produs mai usor de intine. E perfect pentru zona de sub ochi pentru ca poate fi integrat usor in machiaj.

Varianta cu aplicator are o textura aproape fluida si e excelenta pentru a uniformiza si a catifela tenul. Daca este folosita nuanta potrivita , poti aplica acest corector fara fond de ten pentru ca va intra f usor in piele. Ofera o acoperire mai rapida si mai densa decat un fond de ten lichid si e minunat pentru refacerea rapida a machiajului. Pudra este indicat apentru desavarsirea machiajului , deoarece fixeaza f bine corectorul si rezista  mai mult timp pe fata.

Creionul corecteaza eficient micile imperfectiuni ale tenului, cum ar fi capilarele distruse , petele sau orice fel de defect minor.Daca alegi nuanta potrivita, nu e nevoie sa il integrezi in machiaj. Este ideal si pentru trasarea conturului buzelor, pe exterior de data aceasta.(f bun pentru finisarea machiajului cand folosesti un ruj puternic, mai ales rosu.)

Corectorul compact non-gras e folosit cu precadere pentru a acoperi cosurile si petele de pe fata. Rezista mai mult timp,iar textura lui uscata nu irita eruptiile.

Produsele evidentiatoare se gasesc foarte usor pe piata. Ne ajuta sa ascundem defectele , dar nu le acopera propriuzis. Au proprietati care reflecta lumina cu scopul de a minimiza zonele umbrite ale fetei. Cu alte cuvinte, aceste produse gasesc si lumineaza zonele umbrite de pungile de sub ochi saud e catre riduri . Trebuie doar sa la aplcii in zona intunecata pentru a o lumina facand acele portiuni sa para maiputin diferite ca nuanta fata de restul tenului. Trebuie aplicate in cantitate mica. De multe ori sunt confundate cu un corector, ceea de, in mod evident, nu sunt.


Ma gandesc sa fac un review cu corectoarele pe care le am si cu ele cred ca acopar aproape fiecare tip despre care am vorbit mai sus.

In lectiile urmatoare, la momentul potrivit vom vorbi si despre cum se aplica si despre nuantele lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu