marți, 24 aprilie 2012

lectia 4: cuvinte cheie part 3

NEUTRU se refera la culoarea naturala pe care o aplici de-a lungul peloapelor pentru a contura si a defini ochiul. Acest fard ar trebui privit ca o extindere a culorii tale naturale., reprezentand al doilea pas in aplicarea celor trei culori folosite pentru fardarea ochilor.

OPAC este un finisaj care acopera absolut tot. Nimic nu razbate dincolo de el.

POROZITATEA este capacitatea pielii de a retine apa. O crema foarte hidratanta poate echilibra porozitatea pielii tale si te ajuta sa-ti intinzi mai usor fondul de ten, baza sau corectorul.

PUDRA ajuta la fixarea fondului de ten, confera fetei tale un aspect fin si te scapa de luciul nedorit.

SIDEFUL nu este nici mat, nici lucios. Un aspect usor sidefat este ceea ce caracterizeaza adeseori un fond de ten sau cosmeticele lichide care confera pielii tenta catofelata si neteda. Produsele sidefate contin putin luciu, insa nu sunt stralucitoare. Fardurile de pleoape sidefate sunt foarte bune in special pentru pielea matura deoarece se aplica usor si dau un plus de luciu pielii.

Termenul TRANSPARENT defineste un finisaj delicat, folosit pentru a conferi pielii luminozitate. De cele mai multe ori, produsul contine silicon peste care machiajul poate fi aplicat cu mare usurinta. Produsul persista mai putin si acopera cu usurinta pielea, fara a fi insa opac. Aceste produse par sa dispara in piele, conferindu-i acesteia un aspect mai natural si mai catifelat. Fondul de ten transparent este minunat pentru femeile mature , deoarece face ca pielea lor sa para mai luminoasa si mai proaspata fara sa atarga atentia asupra liniilor fine. Si totodata este perfect pentru pielea mai tanara care are nevoie de uniformizare.

TAPOTAREA este o tehnica folosita la aplicarea fondurilor de ten  si a corectoarelor.
Este utilizata in mod special la integrarea marginilor corectorului in machiaj. Este o miscare  de tamponare realizata de obicei cu degetele sau cu un buretel. Este de asemenea o metoda buna pentru a aplica atent un produs peste altul. Trebuie sa pui un produs, cum ar fi un fond de ten, pe varful degetelor sau pe un buretel si sa tamponezi usor suprafata tocmai ca sa nu strici sau sa stergi produsul deja aplicat dedesupt cum ar fi corectorul.

TEXTURA este aspectul pe care il confera un produs, felul in care ramane pe piele. De exemplu, un fard de obraza poate sa aiba consistenta cremaosa sau o textura de pudra. Fondul de ten poate avea o consistenta fluida, cremoasa , o textura stralucitoare sau sidefata. Rujurile pot fi lucioase, mate sau stralucitoare. Este recomandat sa combini produse care au aceisai textura.


GATA! am terminat cu dictionarul cuvintelor cheie. De maine incepem sa cunoastem produsele. Primul produs: fondul de ten!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu